10 lucruri ce oamenii fericiți nu le gândesc

Deci, vrei să fii fericit(ă)? Ei bine, este doar un singur obstacol în calea ta. TU!
Fericirea este o alegere pe care o fac doar oamenii fericiți. Mai jos ai cele 10 deziluzii pe care oamenii fericiți le refuză.

happy-people-lifehackFoto: Lifehack.org

1. Viața e dreaptă/corectă
Fericirea nu este despre a obține mereu ceea ce dorești. Persoanele fericite înțeleg că uneori lucrurile nu sunt așa cum ar dori; viața nu-i tocmai corectă. Ceea ce ei știu, este că tu poți da ce ai mai bun, te poți ierta pentru ceea ce nu funcționează și poți trece peste atunci când e nevoie.

2. Suferința e rea
Suferința este o condiție inevitabilă a umanității. 
Nu poți supraviețui acestei lumi fără a trece măcar prin puțină suferință. Persoanele fericite știu că o fericire mai profundă este aceea de a trece peste o durere mai mare. Atunci când suferim aflăm cum suntem de fapt și ceea ce putem face.

3. Dețin controlul
Oricât ai vrea, și oricât de mult ai încerca să plănuiești totul, nu poți deține controlul absolut. Nu poți controla acțiunile și gândurile altor persoane. Pentru a obține fericirea, persoanele fericite acceptă acest adevăr inevitabil și învață proactivitatea în locul reactivității la surprizele pe care viața le oferă.

Detin controlulFoto: psychcentral.com

4. Oamenii sunt obligați să mă placă într-un anume fel
Dacă fericirea ta depinde de modul în care alți oameni te plac, nu vei fi niciodată fericit(ă). Nu poți fi pe placul tuturor și, cu siguranță, nu poți forța pe nimeni să te placă într-un anume fel. Persoanele fericite acceptă felul de a simți a persoanelor dragi și sentimentele lor; și lucrează la a-și arăta propria afecțiune și cer ceea ce au nevoie, decât să aștepte să fie iubiți într-un anume fel.

5. Toată lumea mă urăște
Asta este o părere toxică și o deziluzie, cu toate astea multe persoane nefericite îi cad pradă, fiind principala cauză a nefericirii. Persoanele fericite înfruntă lumea cu o doză sănătoasă de nonșalanță și curiozitate. Ele sunt interesate de alte persoane, însă nu sunt atât de dependente în a fi plăcute într-un anume fel.

6. Nu pot
Dacă crezi că ești incapabil de ceva anume și lași această opinie să te priveze de fericire, în cele din urmă nepuntința aceasta va deveni adevărată. Singura cale de a te imbunătăți sau a reuși orice, este aceea de a încerca din nou, mereu și mereu. Gândeste așa: cine este idolul tău? Crezi că ea sau el a reușit în viață evitând eșecul? Nu! Doar că nu a lăsat îndoielile să fie în calea fericirii sale.

7. Am ceva de demonstrat
Persoanele nefericite caută fericirea prin aprobare. Din păcate, acea aprobare este imposibil de atins, deoarece este cauzată de o lipsă interioară ce te ține într-o luptă continuă. Fericirea poate fi atinsă doar prin auto-aprobare. Ai nevoie doar de aprobarea ta.happy_people_group_2-other

Foto: cityweekend.com

8. Nu contează
‘Nu contează’ este doar o scuză. Este ceea ce persoanele nefericite își spun pentru a evita confruntarea atunci când sunt tratate greșit, sau pentru a suporta mai ușor lipsa curajului de a-și urma visele. Fericirea contează. Respectul contează. Nu neglija nevoile tale pentru a evita responsabilitatea propriei fericiri.

9. Aș fi fericit(ă), numai să [aici completezi tu]
Îți cunoști gândirea. Aș fi fericit(ă), numai să fiu mai slab(ă), draguț(ă), deștept(ă), The CEO. Persoanele fericite știu că secretul fericirii este să te accepți pe tine așa cum ești – defecte și toate cele. E ok să lucrezi la ce ai de îmbunătățit – mereu învățăm lucruri noi – dar nu-i ok să te mustrezi pentru defectele tale. Focusează-te pe calități.

Focus on your Qualities not your flawsFoto: getmeintomedicalschool.com

10. Sunt prea bătrân(ă)
Nu ești niciodată prea bătrân. Da, ai putea arăta nătâng. Și da, ar putea fi mai greu decât crezi, dar nu-i niciodată prea târziu să alegi fericirea. Persoanele fericite aleg să fie așa în fiecare zi, fie că au simțit asta mai târziu sau mai devreme în viață, este alegerea lor. Viața este neprevăzută. Ceea ce e sigur este faptul că toți îmbătrânim la fel cu câte o zi ce trece, așa că nu lăsa asta să te țină departe de ceea ce te face pe tine fericit(ă). 

Mi-a plăcut atât de mult acest articol încât simt nevoia neapărat să-l împărtășesc. Dacă-ți place și ție, trimite-l altor persoane pe care vrei să le vezi fericite în fiecare zi!


Articolul original este aici: 10 Things Happy People Don’t Believe

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: