Str. Mihail Kogălniceanu [@] Zilele Clujului 2014

Despre Zilele Clujului se tot scrie în presă, cu siguranță se aude și vede la știri, este evenimentul masiv ce se întâmplă zilele acestea, ghiciți unde?

Da, exact la Cluj-Napoca! Este un eveniment mult așteptat de locuitorii orașului și județului, iar judecând după turiștii numeroși străini, tind să cred că și pentru ei.

A început vineri 23 Mai și ține chiar o săptămână, până vinerea viitoare în 30 Mai. Programul cu numeroasele activități culinare, culturale și artisitice îl găsești chiar pe site-ul oficial al evenimentului, Zilele Clujului.

Suc 100% de mere
Promenada de ieri pe Str. Mihail Kogălniceanu mi-a făcut sete chiar de la început. Sete de suc de mere. Suc natural 100% de mere.

La primul stand pe partea dreaptă, găsești aceste minunate păhărele de suc, cu doar 2 lei. Este băutura musai de încercat când treci pe această stradă! Singurul minus ce ar fi, e faptul că sucul era puțin cald din cauza soarelui ce-l încălzea la ora respectivei achiziționări, însă mai spre seară sau când este răcoare afară, sigur e un deliciu.2014_05_24 - zilele CJ _suc de mere

Miere, ciocolată de casă și alte produse naturale
Strada M. Kogălniceanu este împărțită în 2, prima jumătate este plină cu mesele meșteșugarilor cu fel de fel de obiecte artizanale, vintage sau naturiste scoase la vânzare.2014_05_24 - zilele CJ _dulcegarii de casa

A doua jumătate de stradă, ei bine dragilor, de aici începe desfățul culinar propriu-zis! De aici ai plăcerea de a găsi pe partea stângă a lungimii de stradă, corturile cu mâncăruri și pe dreapta corturile cu mese unde poți avea momente de desfăț în degustarea bucatelor alese din multitudinea de feluri gastronomice prezente. Poți alege bucate și mâncăruri preparate în stil italian, coreean, japonez, romanesc, bavarez, maghiar.

Festival culinar internațional
Tot pe Kogălniceanu se desfășoară Festivalul culinar internațional, în cadrul căruia au loc zilnic demonstrații culinare și degustări fel de fel, pregătite de chefs cu luare de seamă.

În cadrul zilei de 24 Mai a avut loc un record ardelenesc, unde au fost servite peste 2500 porții de ciorbă ardelenească de purcel, pregătită de chef Adrian Pop. La servirea porțiilor de ciorbă a participat chiar și primarul Emil Boc!

2014_05_24 - servire ciorba ardeleneasca de porcFoto: pagina FB/Zile de Cluj

Mai jos aveți și ciorba pregătită și servită la acest festival:2014_05_24 - zilele CJ _ciorba ardeleneasca & jumari cu muraturi

Ziua culinară maghiară la Memo 10
Cei de la Memo 10 pregătesc zilnic o nouă zi culinară, unde puteți încerca preparate din diferite bucătării internaționale. Preparatele sunt disponibile la cantina de pe Str. Memo, dar și la standul de pe Str. Kogălniceanu.

Ziua de ieri 24 Mai, a fost cea culinară maghiară. În imaginile de mai sus din partea dreaptă sunt jumările (5.50 lei) cu murături încercate din oferta lor.

Dulciuri Timișorene la Zilele Clujului
Și încă ce dulciuri, minunate! Ca și alți comercianți veniți din ținuturi mai puțin sau mai mult apropiate, Căsuța cu migdale este prezentă zilele acestea la Cluj și o găsești pe prima străduță (E. de Martonne) la stânga cum intri pe M. Kogălniceanu. Afacerea este pornită la Timișoara, mai vin la noi în cadrul târgului de Crăciun și sunt prezenți la Sibiu și mall-ul din Alba-Iulia.

Așa că până de Crăciun, vă recomand să încercați bunătățile în zilele acestea de sărbătoare. Domnișorul din imagine este foarte amabil și, la cerere oferă mostre de gustat pentru a ne fi mai ușor să alegem din dulciurile oferite. Personal, am degustat nucile Caju Pralinate, preferatele mele!

2014_05_24 - zilele Cj _casuta cu migdale

Prospețime și revigorare
Chiar la ‘granița’ de început a jumătății culinare de stradă Kogălniceanu, întâlnim pe partea stângă un stand Mojito Lemon, cu numeroase persoane ce formeaza 2 rânduri de cozi și așteaptă împăciuitori să comande. Băuturile sunt la 0.5 L, non-alcoolice și încep de la 4.99 lei pentru varianta Mojito Virgin,  la toate combinațiile poți adăuga 1 cL rom pentru 1.5 lei.

Pentru că aveam nevoie de un boost de energie și eram cu mașina, am ales la plecare varianta de bază cu Virgin Mojito!

2014_05_24 - zilele CJ _mojito

Tot ce pot spune este că prețurile găsite sunt medii spre mari, preparatele arată și miros foarte bine, rămâne zilele acestea să le iau pe rând și apoi te anunț cum au fost!

Tu ai trecut pe la Zilele Clujului, ce ți-a plăcut mai mult?

Un comentariu

  1. Pingback: Festivalul Culinar Internațional [@] Zilele Clujului 2015 | în ciudapisicii

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: