Banana sushi

O altfel de idee de sushi. Dulce. Gustoasă. De încercat!

Ei bine, trebuie să recunosc că această idee ingenioasăaparține altei persoane. Și cum la fel a făcut predecesorul meu cu ‘împrumutul’ articolului, musai să vă spun și vouă ce minunăție puteți face chiar în propria casă.

Articolul acesta mi-a ieșit în cale la recomandarea unei prietene ce va rămâne anonimă, știe ea cine este și pentru asta-i mulțumesc! 🙂 😉

2014_06_12 banana_sushi

Start la imaginație dulce
Marele avantaj al acestei gustări este faptul că poate fi pregătită în nenumărate variante: ai nevoie doar de unt de alune/nuci/semințe peste care adaugi toppinguri cum ar fi mai multe alune, semințe, fructe uscate, șamd. Trebuie doar să lași imaginația să zburde spre tărâmuri apetisante!

2014_06_12 - banana sushi10

Ingrediente și rezultat: aprox. 14 buc. banana sushi

    • 1 banană
    • 2-3 lingurițe unt de semințe/nuci
    • toppingurile preferate: fistic mărunțit, semințe chia, fulgi de nucă de cocos

2014_06_12 - banana_sushi

Primul pas.
Decojești 1 banană ce o vei așeza pe o foaie de copt, și vei acoperi uniform jumătatea superioară a bananei cu untul ales.
Pasul al doilea. – dăm drumul la imaginație!
Presari toppingurile și presezi ușor peste unt, pentru siguranță de a fi lipite.
Al treilea pas.
Tai cu un cuțit banana în bucăți egale și le pui în congelator pentru aprox. 1 oră. După 1 oră, transferi banana într-o caserolă de plastic, pentru a evita ca banana să înghețe pe foaia de copt.
Pasul patru. – un pas opțional, în caz că te saturi și vrei să păstrezi bunătatea pentru mai târziu.
Păstrezi banana sushi în frigider.

Toate astea în numai câteva minute, cam 10. Totul pentru o gustare delicioasă la prânz sau pe timpul zilei.

Recomandare: ține în congelator bucățelele de banana sushi, înainte de servire. Sigur te vei bucura de dulcele răcoros în zilele acestea de vară.


Articolul original este aici: BANANA SUSHI
Sursa foto pentru toate imaginile din acest articol: fitfoodiefinds.com

Lasă un comentariu